Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, și-a lansat, luni, 10 august, candidatura pentru al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava. Alături de Gheorghe Flutur s-au aflat candidații liberali pentru funcția de primar din municipiile din județ.

„Pornesc la drum încrezător, cu câteva obiective mari pentru județul Suceava sub sigla «Și mai mult și mai bine pentru suceveni». Pot să fac, și pot să fac cu echipă. Am dovedit că pot să fac și sunt convins că sucevenii vor gira pentru noi ca să ducem Suceava acolo unde îi este locul”, a spus Flutur.

Acesta a trecut în revistă o parte dintre marile proiecte pe care le are pentru județul Suceava.

„În primul rând, vorbim de dezvoltare și vorbim de infrastructură. A fost un obiectiv pe care l-am urmărit în cele două mandate de președinte, iar acum vin proiecte mari. În primul rând, pentru infrastructură avem drumuri județene. Doresc în mandatul următor, cu echipa mea de consilieri, să finalizez modernizarea rețelei de drumuri județene. Numai în acest mandat am modernizat circa 300 de kilometri de drumuri județene și avem proiecte depuse deja pe axele de dezvoltare pe bani europeni”, a transmis Gheorghe Flutur.

Ca președinte de Consiliu Județean, acesta a menționat că nu va rămâne pasiv, se va implica și deja încep să dea roade demersurile făcute pentru autostrada A 7 Siret-Suceava-București.

„Am cerut Ministerului Transporturilor să facem un parteneriat și să ne întâlnim de câte ori este nevoie pentru a accelera procedurile și pentru a începe lucrările cât mai repede la Autostrada Nordului – A14 – Suceava-Vatra Dornei-Bistrița-Dej-Satu Mare. Centurile Ocolitoare de la Suceava, Humor, Câmpulung, Vatra Dornei sunt priorități și demersuri pe care le voi face din poziția de președinte de Consiliu Județean”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

O altă prioritate a președintelui CJ Suceava o reprezintă magistrala 500 București-Suceava-granița cu Ucraina, Flutur adăugând că dorește și realizarea proiectului trenului Suceava-Cernăuți care, din diverse motive, nu a fost pus în practică în acest mandat.

În domeniul sănătății, Gheorghe Flutur  a declarat că este „un test” revenirea la normalitate și a precizat că se fac eforturi zilnice pentru acest lucru.

„Trebuie să învățăm din ceea ce n-a funcționat, dar voi continua și investițiile pentru mandatul următor: spitalul de copii, spitalul de boli infecțioase, amenajarea și extinderea spațiilor pentru oncologie, blocuri operatoare care să fie finalizate, bloc de locuințe pentru medici și aducerea de personal medical și îmbunătățirea actului medical în SJU Suceava, în raport cu pacienții, o mai strânsă și bună colaborare cu spitalele din județul Suceava”, a spus Flutur.

În domeniul educației Gheorghe Flutur a vorbit despre un parteneriat puternic cu Universitatea Suceava, cu sprijin reciproc pentru înființarea Facultății de Medicină sau înființarea de noi asocieri de tip cluster. De asemenea, acesta a precizat că va continua să susțină școlile de meserii cerute de piața muncii a județului Suceava.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, sunt foarte multe urgențe în ceea ce privește serviciile de apă și canal.

„Vă aduc aminte că în județul Suceava avem 25 de proceduri de licitație pentru o treime din populația județului și mă refer aici la un sfert de miliard de euro pentru apă și canal”, a precizat președintele CJ.

De asemenea, Gheorghe Flutur își propune pentru acest mandat și dublarea locuințelor care vor avea gaze naturale.

„Ne gândim la și susținerea masivă a îndiguirilor pentru că avem programele europene pe care trebuie să le aducem aici”, a mai spus președintele CJ Suceava.

Un alt domeniu prioritar pentru Gheorghe Flutur va fi și turismul, acesta amintind de proiectele pentru Asociația turistică stațiunea „Bucovina”, circulația pe baza de tichete de vacanță în localitățile din această stațiune, modernizarea taberei Bucșoaia, dar și punerea în valoare a muntelui Rarău și promovarea monumentelor UNESCO din județ.

„Am în vedere în mod deosebit și problemele legate de tineri, promovarea locurilor de muncă prin parteneriate și atragerea de investitori. De asemenea, programe culturale pentru tineri și doar unul aș vrea să spun. Sper anul viitor să fie finalizat drumul până pe Rarău, al treilea drum, pe Izvorul Alb și am în vedere un mare festival al tineretului, «Stelele Rarăului», un parteneriat cu Primăria Câmpulung Moldovenesc, și sunt convins că zeci de mii de tineri vor fi acolo”, a transmis președintele CJ Suceava.

În programul lui Gheorghe Flutur se află și  digitalizarea și transparentizarea administrației publice.

„Următorul pas înseamnă 100% digitalizare, accesul oamenilor on-line pentru a putea simplifica birocrația. Sunt lucruri care va trebuie să le facem împreună cu primarii.  Referitor la sprijinirea inițiativelor locale și a mediului de afaceri, Camera de Comerț va fi partenerul de bază pentru ca în județul Suceava să aducem mai mulți oameni de afaceri, sau de aici să îi promovăm să devină oameni de afaceri. Am cerut primarilor, candidaților, identificarea de parcuri industriale. Trebuie să intrăm în perioada dezvoltării economice prin crearea de locuri de muncă. Eu cred că autostrăzile vor funcționa ca un magnet pentru locurile de muncă”, a completat președintele CJ Suceava.

Referitor la Aeroportul Suceava, acesta a precizat că speră ca în septembrie să fie finalizat terminalul  pentru dublarea capacității de procesare a numărului de pasageri, linii interne și internaționale noi și nu în ultimul rând terminalul cargo pentru exportul de mărfuri.

„Sunt câteva lucruri, în linii mari, pe care le-am spus aici, ambițioase. Le-am spus colegilor care au intrat în echipa mea, și primarii știu acest lucru: nopțile vor fi mai scurte în acest mandat pentru noi. Vom avea enorm de multă treabă. Vreau să venim în întâmpinarea banilor europeni care bat la ușa României și trebuie cheltuiți inteligent pentru dezvoltare”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.