Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prezent pentru a cincea zi în Vama Siret, a declarat că mii de refugiați de război din Ucraina trec în țara noastră, o parte importantă dintre aceștia fiind cazați în spațiile amenajate de autorități, dar și în unități din domeniul HoReCa și chiar în casele oamenilor de bine. Șeful administrației județene a subliniat că dacă spațiile de cazare din județul nostru se vor umple, ISU va lua legătura cu autoritățile din județele vecine, astfel încât refugiații de război să fie transportați și cazați acolo.

„Nu mai putem pune granițe între zile, chiar dacă suntem în graniță! Cred că vârful de aseară, de 700 de oameni pe oră a însemnat că noi nu am avut blocaje aici. Capacitatea de a-i duce pe oameni unde trebuie este un lucru extraordinar de bun, însă suntem foarte atenți în continuare pentru că,  dacă spațiile de cazare din județul Suceava se umplu, vom cere sprijin și de la județele vecine, prin ISU”, a declarat Gheorghe Flutur.

Întrebat ce le transmite cetățenilor care ajută refugiații, șeful administrației județene le-a mulțumit, precizând că că are o admirație foarte mare pentru aceștia. 

„În primul rând, le mulțumesc!  Am deschis cont la Crucea Roșie Suceava pentru ajutorul în bani. De asemenea, încercăm acum să facem un coridor până la Cernăuți pentru a duce TIR-uri cu ajutoare. Și aseară am intrat în Ucraina cu 16 microbuze cu alimente. Alături de noi au fost Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, dar și primării din județ. În după-amiaza acestei zile așteptăm mai multe ajutoare din țară pe care să le trimitem în Ucraina printr-un convoi umanitar, însă avem nevoie de o garanție din partea părții ucrainene că aceste transporturi vor ajunge în siguranță”, a conchis Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.