Prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur a fost invitat joi, 21 octombrie, la o emisiune la TVR1, în cadrul căreia a vorbit despre ieșirea din criza politică. Astfel, Flutur a subliniat că nu mai este loc de orgolii politice și că țelul liberalilor este de a gestiona cât mai bine această criză sanitară generată de pandemia de coronavirus.

De altfel, Flutur a subliniat că premierul desemnat, generalul (r) Nicolae Ciucă, este un om capabil care poate stopa criza politică și care va contribui semnificativ la diminuarea crizei sanitare.

„Acum lucrăm la planul de guvernare pentru a-l putea depune luni, astfel încât joia viitoare să putem avea Guvernul votat în Parlament”, a declarat Flutur.

Acesta a adăugat că pe parcursul acestor zile vor avea loc mai multe întâlniri cu reprezentanții partidelor politice, astfel încât Guvernul Ciucă să treacă de votul Parlamentului.

De asemenea, Gheorghe Flutur a precizat că celelalte partide politice trebuie să înțeleagă că această criză politică afectează România și pe români, iar cel mai bun mod de a răzbate este acela de a vota Guvernul Ciucă.

„Dincolo de programul de guvernare vor fi trei priorități de grad zero, respectiv combaterea pandemiei, cea mai grea problemă, reducerea prețurilor facturilor la energie electrică și gaze naturale și Planul Național de Redresare și Reziliență”, a precizat Flutur.

Pe de altă parte, liberalul a mai precizat că instabilitatea celor de la USR au făcut ca cei din urmă să nu mai fie credibili, din acest motiv nemaiputându-se discuta despre refacerea coaliției de guvernare.

„E ușor să dai jos un guvern, însă e mai greu să îți asumi o răspundere ulterioară, mai ales că asta înseamnă erodare politică”, a punctat prim-vicepreședintele PNL.

În ceea ce privește anunțul plecării lui Ludovic Orban din PNL, Gheorghe Flutur a precizat că nu pot să fie doi președinți la un singur partid, iar Orban nu ar trebui să își ia jucăriile și să plece acasă.

„Este poziția domniei sale. Au fost atacuri din partea domniei sale, parcă prevesteau că vrea să facă un alt partid. Nu am fost de acord cu aceste atacuri. Nu pot să fie doi președinți la un singur partid. Sper ca mulți dintre colegii noștri supărați să se gândească. PNL are în agendă guvernarea. Ne supărăm, ne luăm jucăriile și plecăm.”, a subliniat Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.