Având în vedere că astăzi, 27 mai, este ultima zi când Guvernul poate prelungi termenul de plată a impozitelor pentru agricultori, Partidul Democrat Liberal, prin vocea lui Gheorghe Flutur, fost ministru al agriculturii, cere prelungirea acestui termen până pe 1 septembrie.

Conform unui comunicat de presă emis de președintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, agricultorii au nevoie de un termen mai lung pentru depunerea declarațiilor referitoare la veniturile din agricultură. Așadar, dacă termenul limită expira astăzi, 27 mai, Flutur cere Guvernului ca acesta să fie prelungit până la 1 septembrie.

„Din informaţiile pe care le deţinem la această dată, foarte puţini agricultori au depus declaraţiile referitoare la veniturile din agricultură. Acest lucru s-a întâmplat din cauza lipsei de informare şi pentru că mulţi agricultori au domiciliul în altă parte decât locaţia terenului. Date fiind aceste situaţii, care nu sunt din vina agricultorilor, PDL consideră că nu este corect ca sute de mii de oameni să fie amendaţi. Se impune, aşadar, amânarea termenului de depunere a declaraţiilor de venit pentru agricultori şi demararea unei campanii serioase de informare a fermierilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

Menționăm faptul că amenda de care amintea secretarul general al democrat liberalilor este de 5 milioane de lei vechi, pentru nedeclararea veniturilor până în data de astăzi, 27 mai.

Mai mult, în același comunicat, PDL solicită Ministerului Agriculturii să nu pună în practică intenţia pe care a declarat-o deja ministrul Daniel Constantin, de a creşte de la 1 hectar la 1,5 hectare pragul de la care fermierii primesc subvenţie europeană, cu scopul de a grăbi comasarea terenurilor. „Dacă s-ar lua această măsură, peste 350.000 de fermieri, adică aproape o treime din numărul total al agricultorilor din România, vor fi exclusi de la subvenţii europene. PDL susţine că soluţia pentru comasarea terenurilor agricole este cadastrarea susţinută din fonduri europene, gratuită pentru fermieri, măsură care ar duce la clarificarea situaţiei juridice a terenurilor şi la înfiinţarea pieţei funciare”, a conchis Flutur.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.