Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că județul intră  în linie dreaptă cu modernizarea unei lungimi importante de drumuri județene – peste 75 km și trece prin 11 localități, printr-un proiect de peste 30 milioane Euro.

 Este vorba despre modernizarea drumurilor județene incluse în Proiectul axei rutiere strategice Suceava – Iași.

Sunt 4 tronsoane de drum care traversează 11 localități, în lungime totală de 75,739 km:

–   DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca,

–   DJ 208 Dolhasca – Budeni – limita județul Iași,

–   DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni/Moara,

–   DJ 209D Liteni/Moara – Zaharești – Stroiești – Costâna – Dărmănești.

„După ce Consiliul Județean Iași, desemnat lider de proiect, ne-a predat azi documentația tehnică, s-a lansat procedura de achiziție publică pentru încheierea contractelor de execuție a lucrărilor, pe 2 loturi:

–          Lot 1 – DJ 208 si DJ 208A, de la Suceava prin Ipotești, Bosanci, Udești, Liteni, Dolhasca,  până la limita cu județul Iași;

–          Lot 2 – DJ 209C si DJ 209D, de la Suceava prin Frumoasa, Liteni/Moara, Zăhărești, Stroiești, Costâna, până la Dărmăneșt

În 2016 am găsit un proiect foarte încâlcit, neadaptat la ghidurile finanțatorilor. Ne-am mobilizat și am depus primii proiectul, în noiembrie 2016, însă lucrurile au trenat și chiar a trebuit să fim promotorii unor modificării legislative pentru a debloca proiectul, care și acestea au durat până au fost adoptate.

 In sfârșit putem intra în line dreaptă pentru realizarea lucrărilor de modernizare pe o lungime considerabilă de drumuri județene (peste 75 km), pe tronsoane extrem de circulate, traversând 11 localități”, a declarat președintele CJ.

Proiectul, în valoare de 149.902.305,16 lei (peste 30 milioane Euro), este finanțat cu fonduri europene prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.