Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis mulțumiri ministrului Finanțelor pentru faptul că a inclus sumele aferente ratelor la programul „Utilități și Mediu” în bugetul de stat pentru anul 2023. Totodată, șeful administrației județene a subliniat că bugetul județului Suceava va fi aprobat la începutul lunii februarie 2023.
„Vreau să mulțumesc Guvernului României, premierului Nicolae Ciucă și ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, pentru faptul că au ținut seama de solicitările făcute de Consiliul Județean Suceava pentru alocarea de fonduri în cadrul Bugetului pe anul 2023 pentru cele 61 de UAT – uri afectate de creditul la Programul Utilități și Mediu. Primăriile vor putea astfel plăti ratele și nu se va ajunge la blocarea conturilor acestora. Am avut și ieri o discuție cu Ministrul Finanțelor, care m-a asigurat că a ținut cont de solicitările noastre, astfel încât să nu mai apară situația din 2022, când a trebuit ca parlamentarii suceveni de la PNL și PSD să depună amendament la Legea Bugetului pe 2022 pentru rezolvarea problemei. Acum văd că este Anexa 7.02, în care este prevăzută suma de 34, 5 milioane lei.
La o primă vedere, estimez că bugetul pentru 2023 se situează la nivelul anului 2022 și dacă până la 15 decembrie va fi votată Legea Bugetului, eu cred că, ținând cont de termene, vom avea Bugetul Județului Suceava la începutul lunii februarie 2023”, a spus Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.