Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, se declară îngrijorat după ce în proiectul de buget al Guvernului, județul Suceava ar urma să primească doar 7,3 milioane de lei din TVA pentru drumurile județene.

Astfel, după ce vineri, 1 februarie, Gheorghe Flutur anunța un număr de 18 amendamente la proiectul bugetului, luni, 4 februarie, acesta a precizat că s-a ajuns la un număr de 32 de amendamente, printre care se află și cel pentru alocarea unei sume mai mare de bani pentru reabilitarea drumurilor județene.

„După ce am anunțat un număr de 18 amendamente, avem până acum 32 la care am lucrat și la care am cerut parlamentarilor noștri să le depună în Parlamentul României. Sunt extrem de îngrijorat de sumele alocate din TVA pentru drumurile județene. Județul Suceava, așa cum arată proiectul de buget, este mult subfinanțat, la aproape jumătate față de ce am primit în 2018, când am primit aproape 13 milioane de lei din tva pentru drumuri județene”, a spus președintele CJ Suceava.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, Suceava este un județ fruntaș la numărul de kilometri de drumuri județene, respectiv, 1.130 și primește doar 7,3 milioane de lei, în timp ce alte județe, cu număr mai mic de kilometri au primit sume mai mari de bani.

„Avem 1.130 de kilometri. Acum primim, din ce am văzut, 7,3 milioane de lei din tva pentru drumurile județene. Avem o iarnă grea, o iarnă care s-a lăsat cu multe drumuri distruse și nu cred că este corect, mai ales că noi avem o zonă de munte, în care gradul de distrugere este mai mare. N-am nimic nu alții, dar mă întreb  de ce noi avem 7,3 milioane de lei, iar Covasna, care are 368 de kilometri de drumuri județene are 22 de milioane și Teleormanul, care e mai mic, cu 800 și ceva de kilometri, are aproape 10 milioane de lei. De aceea unul din amendamente va fi pentru alocarea unei sume în plus față de cea inițială”, a mai precizat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.