Gheorghe Flutur, candidatul Alianţei România Dreaptă pentru Colegiul de Senat numărul 2 Suceava a făcut astăzi o vizită în curtea Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Acesta s-a arătat nemulţumit de stadiul lucrărilor, ba chiar le-a cerut conducătorilor administraţiei judeţene şi Guvernului să nu mai stopeze fondurile pentru acest obiectiv. Mai mult, Flutur are și câteva amendamente pentru ședința de Consiliu Județean.

Gheorghe Flutur: ”Suntem la Spitalul Județean Suceava. Parcul din fața spitalului a început în mandatul meu. Un proiect de reabilitare care avea în vedere, după ce am terminat modernizarea spitalului, să amenajăm un parc civilizat atât pentru bolnavi cât și pentru vizitatori. Cu alei, cu băncuțe, iluminat public și o fântână arteziană în fața Spitalului Județean Suceava. Am obligația să informez corect opinia publică din Suceava că acest proiect a fost blocat. Nici măcar acest proiect nu se mai face la Suceava. Ca om care am condus destinele acestui județ 4 ani și m-am implicat în foarte multe proiecte,  socotesc și cer USL-ului, premierului și guvernului să deblocheze fonduri pentru obiectivele începute. Cer bani și pentru deblocarea fondurilor pentru lucrările din parcul Spitalului Județean Suceava. Vă amintesc că în această zonă înainte de a veni eu președinte la Consiliul Județean, puseseră ochii oameni politici de la PSD pentru a se contrui un magazin. Dar bine că nu s-a făcut și vreau să cred că nu au blocat acest proiect pentru că vor să facă un mall în curtea Spitalului Județean. Aș vrea să cer public și să vă amintesc că s-a blocat furnizarea computerului tomograf de la Suceava de  64 de unități care era primul în poziția de investiții pentru spitalul din Suceava la Ministerul Sănătății. Acum nu mai există. Vă rog să verificati. Computerul tomograf era promis și a dispărut. Este nevoie pentru că foarte multă lume vine să își facă analize iar ce avem aici este de capacitate mică și se strică des. Acest lucru înseamnă că Suceava este abandonată și la capitolul sănătate”.

”Colegii politici au poftă să se pozeze cu realizările altora! Le-aș sugera să se pozeze cu un computer tomograf”

Gheoghe Flutur i-a atacat pe politicienii aflați acum la conducerea județului că se caţără pe munca facută de echipa lui și au început să taie panglici și să se pozeze la Spitalul Județean Suceava. Candidatul ARD i-a sfătuit să se ocupe mai mult de aducerea de fonduri decât de poze și zâmbete. ”În spatele meu se vede clădirea Spitalului Județean Suceava care a fost modernizată în cei 4 ani de mandat. Vă aduc aminte numai  de suprafaţa de 30 000 mp care este izolată termic din fațadă. A fost o muncă titanică. Să nu mai vorbim de ce a fost modernizat, adică de sălile de operație sau secțiile de terapie intensivă. În decembrie se termină și modernizarea maternității. Am observat o poftă a unor colegi politicieni să se pozeze cu realizările altora. Le-aș sugera să se pozeze cu un computer tomograf sau cu un parc făcut de ei. Investițiile în sănătate în mandatul meu au fost în tot județul. Probabil că prioritate are acum Teleormanul, Vrancea sau, mai nou,  Iașiul. Eu nu pot să accept să se întâmple asta și pentru Suceava”, a încheiat Flutur.

Vis-a-vis de ședința de Consiliu Județean de mâine(n.r. vineri, 16 noiembrie), Gheorghe Flutur a spus că se va consulta cu consilierii județeni PD-L și se vor stabili câteva amendamente pentru fondurile care urmeză să se împartă la primăriile din județ. ”Am înțeles că mâine este o ședință de Consiliu Județean unde se repartizează fonduri. Vreau să cred că nu este o împărțire electorală pe ochi frumoși doar pentru că vin alegerile electorale în 9 decembrie. Dar cer începând de astăzi public conducerii Consiliului Județean alocarea de fonduri. 40 de miliarde de lei pentru terminarea Centrului Cultural Bucovina. Acea investiție a fost implementată de mine și de Ion Lungu și s-a ridicat la circa 75 de milioane de lei. Ar mai trebui aproximativ 40 de milioane să terminăm”, a încheiat Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.