Secretarul general al Partidului Democrat Liberal, Gheorghe Flutur, a declarat că fuziunea dintre PDL și PNL se va face „prin contopire”.

“Termenul juridic este fuziune prin contopire. Deci în paritate de unu la unu, cele două partide fuzionează şi în protocolul de fuziune, aşa prevede şi legislaţia, este prin contopire”, a arătat liderul PDL Suceava.

Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că intenția celor două formațiuni este să facă un mare partid de dreapta, unul care să adune membrii celor două organizații. În ceea ce privește Forţa Civică, liderul sucevean a spus că această formațiune va intra în fuziune prin absorbţie, după ce se va hotărî luni, 21 iulie, în Colegiul Director al PDL.

În ceea ce privește simbolurile noului partid, acesta va avea ca siglă o săgeată într-un cerc cu stelele Uniunii Europene, totul pe un fundal cu albastru şi alb, culorile PPE. El a amintit că noul partid se va numi PNL, va avea sediul central în Aleea Modrogan 1 (actualul sediu al PDL), iar imnul va fi „Verde-nnourat”.

Candidatul comun la prezidenţialele din toamnă va fi anunţat pe 4-5 august.

Comentarii Facebook

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.