Odată ce rezultatele finale au fost validate la Suceava, propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va ajunge să fie noul președinte de CJ. În cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Suceava a făcut publice rezultatele bune ale partidului de care este răspunzător, la nivel de județ.

Îmi revine onoranta sarcină de a vă arăta rezultatele oficiale de la Biroul Electoral Județean în urma scrutinului de alegeri locale. Vă mulțumesc tuturor că v-ați prezentat la vot și mulțumesc celor care ați votat echipa PNL. Cu peste 130.000 de voturi, avem mai multe decât în 2012, iar la lista de Consiliu Județean avem un procent de peste 50%, la votul politic. Chiar dacă prezența la vot a fost mai mică, scorul nostru este unul foarte bun”, a declarat Gheorghe Flutur.

Mai mult, acesta a detaliat scorurile remarcabile pe care PNL a reușit să le înscrie în fața opozanților politici, peste tot în județ.

71 de localități au votat echipa lui Gheorghe Flutur. Sigur, avem 45 de primari, 46 chiar, dacă îl luăm în calcul pe primarul de Gura Humorului, cu care am colaborat. Am obținut scoruri mari chiar și în localitățile cu primari de la PSD. Din cele 71 de localități unde echipa PNL a primit votul pentru Consiliul Județean, în unele dintre ele am avut scoruri fantastice: Botoșana – 83,18%, Dărmănești – 78,53%, Comănești – 76,42%, Șerbăuți – 75,04%. Chiar și în orașe am avut scoruri bune, în Suceava am fost votați de 52,36%, Gura Humorului – 68,96%, Câmpulung Moldovenesc – 65,96%, Siret – 57,94%, Vatra Dornei -44, 08%, Fălticeni – 24,63% – iar de aici vom avea de învățat, de luptat. Am avut însă și surprize plăcute, în unele localități unde nu ne-am așteptat să avem primari, cum este cazul Dolhasca, dar am avut și vești proaste, unde am pierdut primari, cum este cazul de la Moara”, a detaliat președintele PNL Suceava.

Rezultatele de la Suceava ale PNL clasează județul nostru în fruntea clasamentului național, fiind urmați de două județe mai mici ca număr de locuitori – Călărași și Alba.

Așa cum arată rezultatul final la BEJ prin redistribuire PNL Suceava, mă refer aici la echipa județeană, câștigă 56,75% în bătălia pentru Consiliul Județean. Votul a arătat 48,31%, iar prin redistribuire, datorită partidelor care nu au trecut de pragul de 5%, PNL are un scor foarte mare, și cel puțin acum, suntem pe primul loc în țară, înainte de Călărași și Alba, scor pentru care vreau să mulțumesc echipei cu care am lucrat. Deocamdată trebuie să fim prudenți, chiar dacă suntem bucuroși, pentru că avem foarte multe lucruri de făcut în PNL. Când vine vorba de mandate, PNL a reușit să obțină 21 de mandate, în timp ce PSD a obținut 16 mandate. Cu aceasta majoritate confortabilă, putem începe să lucrăm la proiectele pe care le-am promis populației”, a mai declarat Flutur.

Acesta a subliniat că fuziunea de la Suceava a avut efecte pozitive. Așa cum știm deja, Gheorghe Flutur va candida pentru postul de președinte al CJ și va propune ca vicepreședinți pe Gheorghe Niță și pe Viorel Seredenciuc, pentru a conduce împreună Consiliul Județean Suceava.

Aștept și eu procedurile pentru validarea mandatelor și începerea lucrărilor, dar depinde și de PNL București”, a încheiat Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.