Liberalii sărbătoresc, marţi, 147 de ani de la înfiinţarea PNL. La evenimentul care se desfăşoară la Vila Florica din Ştefăneşti, judeţul Argeş, participă şi preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, la Ștefănești este prezent și preşedintele Consiliului Județean Suceava, prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că PNL a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile.

„Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa cred eu”, a spus preşedintele, arătând că Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere şansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024. El a mai spus că suntem în situaţia pe care foarte mulţi şi-au dorit-o, ca preşedintele PNL să fie premierul Guvernului României.

Nicolae Ciucă: PNL alături de președintele României reprezintă garanția ce susține cu toată tăria apartenența României la NATO și UE

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat marți că a fi liberal nu este doar o simplă alegere a unei doctrine politice. „A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață”, a spus Nicolae Ciucă.

„Casa Brătienilor nu este doar un muzeu frumos, este un simbol viu și actual al valorilor liberale, care au reușit să reziste timpului. (…) A fi liberal nu este doar o simplă alegere a unei doctrine politice sau economice. A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață. Din acest punct de vedere, orice persoane rațională are o trăsătură liberală, pe care o va descoperi mai devreme sau mai târziu. Se numește dorința de a face. „Voiește și vei putea”, spun liberalii. De altfel, chiar dacă oamenii se declară a fi de stânga sau de dreapta, progresiști sau conservatori, atei sau credincioși, toți împărtășesc două nevoi fundamentale: nevoia de libertate și nevoia de prosperitate. (…) PNL este singurul mare partid național care promovează liberalismul economic și politic. Are o viziune de centru dreapta, iar istoria mai veche și recentă ne arată că este partidul care asigură stabilitatea guvernamentală, dezvoltarea economică și moderația în actul guvernării. PNL alături de președintele României reprezintă garanția ce susține cu toată tăria apartenența României la NATO și UE, asumând valorile democrației de tip occidental”, a mai spus Ciucă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.