În dimineața zilei de luni, 25 martie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o întâlnire cu reprezentanții firmelor ce au câștigat licitații pentru modernizarea drumurilor județene. Astfel, Flutur a explicat că lucrările vor fi demarate imediat ce vremea va permite.

„La ora 9:00 am avut o întâlnire de lucru cu cele patru firme și asociații de firme care vor începe lucrările în perioada imediat următoare”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Astfel, potrivit președintelui Flutur, societatea Big conf a câștigat două licitații, respectiv drumul de la Boroaia spre Giulești și  licitația pentru drumul județean Hârtop- Vulturești, lucrări de care se va ocupa imediat ce vremea va permite.

„În zona Hârtop- Vulturești au fost și alunecări de teren, acolo s-au făcut deja lucrări pentru stabilizarea versanților. De asemenea, am discutat amănuntele tehnice și nu au niciun motiv să nu înceapă lucrările când vremea le permite. Deja au anunțat că vor trimite topografii în teren ca să se apuce de treabă”, a explicat președintele Flutur.

Potrivit președintelui Gheorghe Flutur, Test Prima a câștigat licitația pentru modernizarea  drumului dintre Mălini și Slatina- Găinești.

„Acolo sunt 12 km de drum județean pe care îi vom moderniza, în paralel, pe 9 km se implementează și proiectul de apă și canal, iar în consecință vor fi subtraversări iar lucrările se vor face concomitent. Important este să facem poduri și podețe deoarece sunt multe de făcut în zona Slatina- Găinești și să grăbim și firma care face canalizare”,a explicat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

De altfer, asocierea firmelor Autotehnorm și Calcarul Pojorâta  a câștigat licitația privind modernizarea drumului de la Panaci – Glodu, pe o lungime de 6 km, până la baza muntelui, unde încep serpentinele spre Bilbor.

„Am văzut că s-au angajat că vor face drumul mai repede decât termenele din contract. Pe noi ne interesează și următorul tronson pentru că suntem la mâna unei hotărâri de Guvern cu inventarul public al primăriei Panaci ca să putem demara procedurile pentru scoaterea din fond forestier a unei suprafețe de teren. Tronsonul de 6 km spre pasul Bilbor îl vom moderniza, iar serpentinele vor fi făcute după ce se va da hotărârea de Guvern. Mai avem încă patru drumuri de modernizat, printre care cel de la Coșna, care e în proceduri și sper să treacă foarte repede ca să demarăm lucrările.”, a mai explicat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a precizat că la licitația tronsonului de drum Rădăuți – Bilca, care trece prin Frătăuți, nu s-a prezentat nimeni, urmând ca licitația să fie reluată.

În altă ordine de idei, săptămâna aceasta încep lucrările de reparții la drumurile județene. Potrivit președintelui Flutur, zonele cele mai grele sunt Suceava- Dolhasca unde, pe anumite porțiuni vor fi făcute reparații continue, iar zilele acestea vor fi turnate covoare asfaltice.

„Și în zona de munte s-a frezat , la Moldovița o porțiune de drum nu arata foarte bine, iar la Stulpicani – Ostra doresc să scot la licitație tot drumul, dar până atunci facem câteva plombări. Anul acesta vom turna peste 70 de km de covoare asfaltice pe drumurile județene”, a conchis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.