Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat astăzi, 22 iulie, la Zaharești, comuna Stroiești, constructorul care a câștigat licitația pentru executarea lucrărilor la drumurile județene incluse în proiectul Axei strategice Suceava – Iași, pentru o discuție privind stadiul lucrărilor.

La întâlnire a fost convocată și firma care execută în zonă lucrări la rețeaua de apă-canal. Având în vedere că sunt în execuție ambele proiecte, s-a discutat despre o punere de acord a celor doi constructori astfel încât să rezulte o organizare de șantier eficientă care să ofere front de lucru optim atât pentru cei care execută lucrări la drumuri, cât și pentru cei care lucrează la rețeaua de apă-canal.

„Urmează să fie modernizat drumul, dar în aceeași perioadă vor fi executate și lucrări de curățare șanțuri, pâraie și vegetație din unele zone mlăștinoase. Am cerut să intre cât mai repede la lucrări în Zăhărești. Cum sunt mai mulți constructori, se vor organiza pe loturi, începând de la ieșirea din Suceava, spre Moara, Frumoasa, Liteni-Moara, Zaharești, Stroiești și așa mai departe până la Dărmănești. Același grup de firme a început lucrările și pe tronsonul Dolhasca-Suceava, unde, de asemenea, toate firmele se vor organiza pe loturi pentru a lucra la Dolhasca, Liteni, Udești, Bosanci și Ipotești, până la intrarea în Suceava.

Întregul proiect este în valoare de peste 46 milioane de Euro, am fost nevoiți să reluăm licitația, iar ca urmare a consecințelor Ordonanței de Urgență 114 dată de Guvernul PSD, care a dus la creșterea costurilor, noi a trebuit să facem un credit și să contribuim cu peste 10 milioane de Euro la proiect. Știm cât de mare este așteptarea populației din aceste zone și, tocmai de aceea, am cerut constructorilor să nu piardă nicio zi și să-și mobilizeze aici toate forțele”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

4 Responses

 1. nepasare

  pana la Frumoasa si Liteni-Moara drumul din placi de beton este destul de denivelat si inca n-am avut caldurile de anul trecut.
  pe dj 209 c, intrarile din drumurile laterale vicinale in dj 209c sunt foarte stricate in zona firmei Metal Termo Industry, cei care vand tabla, spre Frumoasa.
  Si sunt stricate pt. ca tirurile, vola si tot traficul greu de la aceasta firma, chiriasi in acel loc, au facut aceste stricaciuni.
  Proprietarul, dar si aceasta firma care sta acolo cu chirie, ar fi trebuit sa-si faca podet la iesirile in Dj 209 C, mai ales ca folosesc masini grele, iar locul arata ca la porci,(si pe partea cu hala, dar si peste drum) dupa ce glodul este carat de camionete, vola, tiruri in Dj dupa fiecare ploaie.
  Dar asta nu vede dl. Flutur si nu vede nici directia Drumuri jud. de la Consiliul judetean.
  Or fi stimulati sa nu vada, ca alta explicatie, pt. faptul ca au luat zero masuri, nu este.

  Răspunde
 2. podete

  sunt si locuri unde cei care au depozite, hale si sunt primii la drumurile judetene au inteles ca e necesar sa respecte legea si au amenajat podete.
  unde-s podete se cunoaste, drumurile isi pastreaza calitatea, iar apa se duce unde trebuie, plus ca nu se formeaza gropi unde sa balteasca noroiul.
  cu atat mai mult pe portiunile de drum unde intra si iese trafic greu.
  cand vezi ca drumul e crapat si distrus, iar acolo ai un depozit, nu te gandesti ca la depozit nu s-a intrat si nu se intra cu bicicleta, d-na ANCHIDIN Mihaela Dalida?
  totusi, pe cei care au refuzat si refuza sa faca aceste lucrari obligatorii de ce nu i-ati amendat pt.a intra in normalitate si in legalitate?
  daca nu reusiti impunerea respectarii legii, apucati-va de altceva la care sa va pricepeti.
  pe roman nu-l educi fara sanctiuni, daca cei 7 ani de acasa lipsesc.
  altfel, de ce mai faceti investitii d-le flutur, doar pt.a avea unii ce distruge?
  se aude la consiliul judetean, d-le flutur?

  Răspunde
 3. iulian

  intr-adevar, d-le flutur, asteptarea pt. modernizarea acestor drumuri este f. mare.
  si costurile se vede ca sunt mari.
  dar daca la intrarile de pe drumurile secundare in cel judetean nu vor fi facute podete si apa nu se va drena corespunzator, toate aceste mici intersectii cu drumul judetean vor fi in continuare baltoace.
  apoi o sa punem noi pancarte cum au mai fost puse: AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA.
  faceti, va rugam, treaba de calitate.

  Răspunde
 4. Margueritte_Kliuppa

  Unde va este casca?Dar basca? Eu stiu unde va este basca de col.(r) dar intreb,asa,de forma…Dar unde va este lopata de mâncat kkt pedelist,cumva, la curățat de ăla vechi,ca sa puteti mânca unul nou,de alegeri,pe inima goală? Nu astept răspuns…

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.