Anul 2019 a venit cu 3 momente definitorii pentru România: Președinția Consiliului Uniunii Europenealegerile europarlamentare și alegerile prezidențiale din acest an.

Acestea reprezintă mize politice deosebit de importante pentru parcusul României atât în plan intern cât și extern. Impactul acestor mize este cu atât mai important pentru România cu cât se succed pe parcursul aceluiași an.

Pentru prima dată în 29 de ani, situația politică a Iașului creează o aparentă breșă în frontul politic de stânga prin situația declarat neutră a primarului Iașului, Mihai CHIRICA.

Surse din anturajul lui Chirica au dat drept sigur sprijinul politic acordat de Primarul Iașului în favoarea Președintelui României în perspectiva alegerilor prezidențiale. Pentru că nimic nu este gratuit mai ales în politică, primarului Chirica i s-a fi promis primirea în PNL Iași. Mai mulți primari PNL din județul Iași au făcut deja front comun în vederea sprijinirii acestui demers.

La racolarea politică a Primarului de Iași și-ar fi dat concursul și Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe FLUTUR.

Astfel,  Gheorghe Flutur si Ludovic Orban  nu au ezitat sa isi faca imagine pe seama evenimentului de la Iași în care preşedintele României, Klaus Iohannis, a înmânat primarului Mihai Chirica o copie a decretului prin care Municipiul Iaşi a fost numit „Capitală Istorică a României”.

Campania electorală a început! Să curgă evenimentele organizate doar pentru capital de imagine! Hai, știm că poți, George! Dacă nu tu, atunci cine să se priceapă mai bine la manipularea poporului sucevean?

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.