Astăzi, la Consiliul Județean Suceava, cei 37 de candidați aleși în urma votului din 5 iunie, au depus jurământul și au intrat în posesia funcției de consilier județean. După validarea acestora s-a trecut la nominalizarea și votarea președintelui CJ.

DSC_1370Cum era de așteptat, Gheorghe Flutur a fost propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte al CJ Suceava, iar din partea Partidului Social Democrat, consilierul județean Alexandru Rădulescu.

Înainte de vot, consilierul județean Dan Cușnir a ironizat puțin varianta de vot pentru președintele CJ, menționând, dacă se poate, ca buletinul de vot să fie format din două pagini, iar propunerea PSD să fie trecută pe pagina a doua, făcând aluzie la problema apărută la alegerile din 5 iunie, când mai multe secții de votare au primit buletine de vot cu paginile lipite.

În urma votului secret și liber exprimat, Flutur a obținut 21 de voturi, iar Rădulescu, 16 voturi.

„A venit momentul să lăsăm patimile politice și logica de campanie electorală și să îmbrăcăm haina administrației. Este nevoie de unitate deoarece județul Suceava așteaptă construcție, soluție și mai puțină contradicție”, a menționat Flutur.

Consiliul Județean Suceava a trecut ulterior la alegerea celor doi vicepreședinți. PNL a susținut candidaturuile lui Viorel Seredenciuc și Gheorghe Niță, iar PSD pe Brân
dușel Nichitean și Dan Ioan Cușnir.

DSC_1352Cușnir a menționat că este încântat de propunere mai ales că știe situația din punct de vedere al ponderii votului în CJ Suceava. Totodată, acesta l-a felicitat pe fostul președinte de CJ, Cătălin Nechifor, pentru că a ales să continue ca și consilier județean, astfel, nu i-a dezamăgit pe cei care l-au votat.

În urma votului, au fost aleși vicepreședinți consilierii liberali Gheorghe Niță și Viorel Seredenciuc, cu 21 de voturi.

Liderul de grup în CJ al Partidului Național Liberal va fi secretarul general al organizației județene, Viorel Seredenciuc, iar pentru PSD va fi președintele organizației județene, Cătălin Nechifor.

Trei consilieri județeni aleși inițial, Ioan Stan din partea PSD și Vasile Ilie și Octavian Ilișoi din partea PNL au renunțat la mandate, locul lor fiind luat de Mișu Gafencu din partea PSD și Gavril Slevoacă și Tudor Plăcintă din partea PNL.

 

Galerie foto cu cei 37 de consilieri județeni. Click aici!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.