Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, s-au întâlnit vineri, 13 decembrie, cu ministrul Sănătății, Victor Costache.

A fost o întâlnire excelentă, cu patru puncte. Am discutat despre aprobarea a 70 de posturi pentru rezidențiat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, despre construirea unui spital de copii, cu 250 de paturi, un proiect de 100 milioane de Euro, dar și despre înființarea unui Institut oncologic la Suceava”, a transmis Gheorghe Flutur.

De asemenea, în cadrul întâlnirii dintre autoritățile sucevene și ministrul Sănătății, s-a discutat și despre înființarea secției de chirurgie cardiovasculară.

În ceea ce privește medicii rezidenți s-a aprobat ca de anul viitor un număr de 70 de medici rezidenți să se pregătească în SJU Suceava, iar în acest sens Consiliul Județean Suceava urmează să modifice organigrama SJU Suceava. Salut inițiativa ministrului Victor Costache de a aproba ca medicii rezidenți să-și desfășoare rezidențiatul la Suceava. Este o recunoaștere a SJU Suceava. Alocarea acestor posturi reprezintă un avantaj mare pentru pacienți, pentru buna pregătire a medicilor rezidenți din care mulți vor rămâne angajați ai Spitalului Județean Suceava. În felul acesta Spitalul Județean Suceava devine, practic, un spital-școală”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, Ministrul Sănătății a fost plăcut impresionat de proiectul construcției unui spital de copii în Suceava, care să se adreseze unei populații de 1,3 milioane de locuitori, în special județele Suceava și Botoșani.

Avem atât terenul cât și proiectul pentru noul spital de copii. Acesta va avea o capacitate de 200-250 de paturi și va costa 90-100 de milioane de euro. Ministrul Sănătății a apreciat curajul și prezentarea bine argumentată a echipei manageriale de la Suceava și a spus că pentru un astfel de proiect și o astfel de abordare nu poate spune ,,nu”. În ceea ce privește construcția unei secții de oncologie, ministrul Sănătății a spus că e nevoie chiar de Institut Oncologic la Suceava. Totodată, ministrul a aprobat și investiția pentru realizarea secției de Chirurgie vasculară și neurochirurgie, cu 50 de paturi, aceasta fiind premisa pentru o secție de chirurgie cardio-vasculară. Urmează să demarăm procedurile, să trecem la treabă”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.