Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a cerut ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să aprobe înființarea unui Spital de copii la Suceava.

Potrivit lui Flutur, o treime dintre pacienții care vin la UPU sunt copii, iar o asemenea investiție este susținută de toți managerii de spitale din județ.

Doresc din tot sufletul sprijinul Ministerului Sănătății pentru înființarea unei clinici de pediatrie sau spital de copii la Suceava. Avem teren, avem argumente foarte multe. Toți managerii de spitale din județ, dacă îi întrebați, vor spune în cor „Da”. Unul din trei pacienți din UPU este copil. E departe până la Iași, Târgu Mureș sau Cluj și e îndreptățită această investiție. De aceea noi ne-am adresat Companiei Naționale de Investiții, am depus documentație, dar întâi avem nevoie de acordul Ministerului Sănătății și să știți că se justifică. Suceava este un județ cu peste 740.000 de locuitori. Unul din primele cinci ca număr de populație  din România”, a declarat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.