Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, după recepția finală a lucrărilor la Drumul Județean Panaci – Glodu și după inspectarea lucrărilor la Drumul Județean Grădinița – Coșna, că județul Suceava este un adevărat șantier al drumurilor județene. Astfel, potrivit acestuia, se lucrează la modernizarea și reabilitarea mai multor tronsoane de drum de pe raza întregului județ, dar și la documentația altor proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere.

„Se asfaltează Drumul Județean care leagă municipiul Câmpulung Moldovenesc de Rarău, pe la Izvorul Alb, cea de-a treia cale spre muntele Rarău. De asemenea, se lucrează la Drumul Județean Slătioara care duce la obiectivul UNESCO „Codrii Seculari Slătioara”. Am făcut documentația și așteptăm finalizarea licitației pentru drumul de la Prihodiște, care leagă Stulpicaniul de Câmpulung Moldovenesc. De asemenea, se lucrează la Pleșa, peste Obcina Mare, între Mănăstirea Humorului și Cacica, precum și la Drumul Județean care leagă Măliniul de Slatina. Totodată se lucrează la DJ care face legătura între Hârtop și Vulturești, precum și la drumul de la Mușenița. Trebuie spus că se lucrează și în alte locuri și, putem spune că suntem un șantier întreg, mai ales că avem pregătite și alte proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere a județului Suceava”, a declarat președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a adăugat că în prezent așteaptă rezultatul licitației Centurii Ocolitoare a orașului Gura Humorului, întrucât una dintre cele mai mari probleme din județ este reprezentată de tranzitarea acestei localități.

„Din păcate, aglomerația de vară ne creează mari probleme de trafic. Noi, Consiliul Județean, ne-am asumat să facem tot ceea ce înseamnă organizarea licitației de proiectare și execuție a lucrărilor, pe fonduri europeni, a unei porțiuni din Autostrada Nordului și așteptăm A7 cu sufletul la gură. În momentul de față se lucrează la stabilirea exactă a traseului și la studiile geotehnice pentru Autostrada București – Suceava – Siret”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.