Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a ținut să facă bilanuțul acțiunilor coordonate de instituția județeană, pe luna august. Astfel, pragul județului Suceava a fost călcat de aproximativ de 54.000 de turiști ce au poposit pe meleagurile Ținutului Mănăstirilor.

„Suntem la 1 septembrie 2016 și am dorit să fac un bilant al actiunilor coordonate de Consiliul Județean Suceava în luna august, lună care a debutat pe 31 iulie cu marele proiect „Hai în Bucovina”, care a fost urmat de „Luna Diasporei”. Așa cum stau lucrurile astăzi, trebuie să spun că luna august a fost o lună bună pentru  județul Suceava, sunt prudent în afirmații, dar spun bună pentru că încerc să măsor aceste lucruri în număr de turiști, în număr de bilete pe care le-am vândut și atunci socotesc că a fost o lună bună pentru noi și a fost o lună de vârf. Statisticile arată 54.000 de turiști cazați în pensiunile din județul Suceava, cu un grad de acoperire, pe toată perioada lunii august, de 85% – 90%, deci o creștere cu 22% față de anul trecut”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a subliniat că nici de la Cetatea de Scaun a Sucevei și nici de la Muzeul Bucovinei nu au lipsit vizitatorii, în luna august vânzându-se 67.000 de bilete. Totodată președintele CJ a subliniat că „Bucovina a fost repusă pe hartă”. „Vreau să vă spun că am avut 67.000 de bilete tăiate la Cetatea de Scaun și la Muzeu. Acest ruclu arată că avem un număr foarte mare de vizitatori. Am curajul să spun, indiferent de interpretarea unor răutăcioși cărora le respect părerea, dar o spun răspicat: Suceava și Bucovina au fost puse din nou pe hartă, noi trebuie să o menținem acolo pentru că nu este simplu”, a conchis președintele Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.