Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a semnat vineri seara contractul cu trei firme care au fost desemnate să opereze temporar în cadrul depozitului ecologic de la Moara, până la finalizarea litigiilor.

Potrivit acestuia, pe zi vor ajunge la Moara circa 20 de camioane, în medie, de deșeuri din tot județul.

„Trebuie să stabilim trasee, flux, trebuie să începem o campanie de informare a populației pentru colectarea selectivă și într-o perioadă scurtă de timp să intrăm în normalitate.
Cel mai complicat acolo este amorsarea stației de epurare a levigatului, adică acea apă care are impurități în ea și care nu poate fi deversată în pâraiele din zonă decât curată, astfel că trece prin trei tipuri de filtre: unu pe bază de bacterii, unul electromagnetic și unul chimic”, a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta a vorbit și despre depozitul ecologic de deșeuri de la Pojorîta, care este obiectul mai multor litigii.

„La Pojorîta s-a făcut recepția definitivă, suntem în litigii, în diferite etape. Avem mai multe categorii de litigii acolo. Eu respect hotărârile instanței, indiferent care vor fi ele. Deocamdată suntem pregătiți să primim toată cantitatea de deșeuri, care înseamnă peste 1.200.000 de tone anual, din tot județul, la Moara”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

După întâlnirea de luni, 15 aprilie, Gheorghe Flutur a spus că groapa ecologică de gunoi de la Moara ar putea deveni funcțională în aproximativ o lună. Asta după ce astăzi a început procesul de predare a instalațiilor.

Contractul pentru operarea temporară a gropii a fost încheiat cu asocierea formată din firmele sucevene „Florconstruct”, „Fritehnic” și „Ritmic”, după ce s-a primit adresa oficială de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, ca urmare a respingerii, ca nefondată, a plângerii „Diasil”. Platforma de la Moara va fi deservită de 60 de persoane. Depozitul ecologic a fost realizat de Consiliul Județean cu fonduri europene. Valoarea proiectului este de aproape 11 milioane de euro.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.