Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a anunțat că s-a mai făcut un pas important în realizarea Stațiunii “Bucovina”,  parte a proiectului “Bucovina, Pol de Dezvoltare Turistică”.

Este vorba de implementarea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Taberei de la Bucșoaia” care va fi realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI).

„Încă de anul trecut am făcut demersuri la Ministerul Tineretului și Sporturilor pentru a iniția un proiect în vederea finanțării acestui important obiectiv, o investiție de peste 33 de milioane de euro. Tabăra de la Bucșoaia va deveni una dintre cele mai mari și mai moderne tabere pentru copii și tineret ”, a spus Flutur.

 

Investiție de peste 33 de milioane de euro

El a arătat că CNI a lansat astăzi procedura de achiziție publică pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, studiu topografic vizat OCPI, studiu geotehnic verificat Af, expertiza tehnică verificată M.L.P.A.T., audit energetic, studiu privind utilizarea unor sisteme alternative de eficientă ridicată, scenariu preliminar la foc privind siguranța la incendiu, alte studii de specialitate relevante pentru buna funcționare a obiectivului de investiții, elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism pentru obiectivul de investiții reprezentări grafice 3D, interior exterior, “Reabilitare, modernizare, dotarea și extindere Centru de agrement Bucșoaia, orașul Frasin, județul Suceava”.

Sală de sport cu piscină la interior, sală multifuncțională, terenuri de sport, pistă de atletism, amfiteatru – teatru de vară

Gheorghe Flutur a subliniat că în discuțiile și analizele purtate la fața locului cu specialiști din minister s-a propus realizarea taberei sub forma unui complex care presupune construcții – montaj, dotări și echipamente, amenajare exterioară-peisagistică, amenajare terenuri de sport neacoperite, amenajare parcare exterioară, utilități, clădiri pentru cazare, tip hotel, sală de sport cu piscină la interior, sală multifuncțională, terenuri de sport, pistă de atletism, amfiteatru – teatru de vară, centru de conferințe, restaurant ponton, spații de recreere, spații de joacă, amenajarea de piste/trasee pentru bicicliști și skateboard.

„Parcul este propus a fi amenajat pe zone, respectiv  zona de promovare a culturii bucovinene, cu biserici și mănăstiri, zona de case tradiționale cu ateliere pentru pictură, olărit, sculptură și lucru în lemn, zona de agricultură tradițională și o bucătărie dedicată tinerilor, în afara celei oficiale unde gătește personalul calificat, pentru activități de dezvoltare a abilităților de viață – gătit împreună, ceaiuri”, a explicat șeful administrației județene.

În complex va fi amenajată o “Bucovina în miniatură”, cu machete a celor mai importante biserici și mănăstiri, case tradiționale, ansambluri agricole sau ferme, pășuni și elemente naturale în miniatură

Flutur a adăugat că o atracție deosebită va fi reprezentată de “Bucovina în miniatură”, cu machete a celor mai importante biserici și mănăstiri, case tradiționale, ansambluri agricole sau ferme, pășuni și elemente naturale în miniatură. ”Un parc-muzeu în aer liber care va permite vizitatorilor să cunoască istoria și frumusețile Bucovinei. Vor fi alei amenajate printre machete, vizitatorii vor primi informații scrise sau digitale despre diferitele obiective turistice ale Bucovinei”, a mai spus Gheorghe Flutur.

One Response

  1. BURAC ADRIAN

    Am citit proiectul,mi se pare prea stufos si cu multe posibilitati de a sifona bani . Nu vad ratiunea machetelor cand mai eficient ar fi achizitionarea de autocare pentru excursii cu copii.Este mai eficient si lasa amintiri de neuitat .AXATIVA PE CONDITII PENTRU COPII,este ineficient sa fie inchisi intr un tarc .MAI ECONOMIC ESTE CA TABARA SA AIBA MIJLOACELE DE TRANSPORT PROPRII stiind ca manastirile pot fi vizitate si intr o singura zi …sau etapizat in mai multe zile cu plecarea dimineata si sosirea seara . In 1980 tabara avea deja tot ce era necesar .

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.