Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a prezentat consilierilor județeni situația cu privire la lucrările de la podul de la Verești, cerându-le să aprobe indicatorii tehnico-economici actualizați și devizul general actualizat pentru reparațiile capitale la podul de peste râul Suceava, aflat pe DJ 208 B.

„La podul de la Verești trebuie actualizați indicatorii deoarece s-au mărit salariile la firmele de construcții. Dincolo de asta, noi am scos lucrarea la licitație însă nu s-a prezentat nimeni, dar acum, după această majorare, sper să se prezinte cineva foarte repede. Am luat hotărârea de a face un pod din tuburi prin albia râului, în amonte de pod”, a spus Flutur.

Acesta a precizat că urmărește modul de lucru printr-o transmisiune LIVE și că până mâine seara va fi deviat cursul râului pentru ca săptămâna viitoare să se poată traversa.

De asemenea, consilierul PSD Neculai Bosancu l-a interpelat pe președintele CJ, întrebând dacă s-au făcut demersuri cu privire la regularizarea râului Suceava în dreptul podului de la Verești. Flutur a spus că au fost făcute amendamente în Parlament dar nu s-au alocat bani, iar cei de la Apele Române vor cere alocarea sumelor necesare pentru protejarea unor obiective strategice.

Valoarea proiectului a crescut de la aproximativ 1,1 milioane de lei, la aproape 2,1 milioane, iar mâine licitația va fi reluată. Podul a fost închis la începutul anului, fiindcă nu mai prezenta siguranță în exploatare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.