Marți, 10 decembrie, la Consiliul Județean Suceava au avut loc discuții cu noul director general al CNAIR, Sorin Scarlat. Ca principale subiecte au fost: Șoseaua de centură a Sucevei, centura Rădăuțiului și DN 18.

La discuții a fost invitată și firma care a executat lucrările pe șoseaua de centura a Sucevei și de pe DN 18.
Din discuții a rezultat faptul că există datorii față de firma constructoare în valoare de 18,6 milioane lei la centura Sucevei și de 12 milioane lei pentru lucrările executate în acest an pe DN 18, precum și faptul că recepția lucrărilor nu este semnată.

„Apăruse la un moment dat ideea de oprire temporară a traficului pentru executarea unor lucrări restante (montarea de console indicatoare) lucru cu care nu am fost de acord. Am solicitat CNAIR și constructorului să găsească soluții fără să oprească traficul. În zilele următoare aceste console vor fi montate.
S-a convenit achitarea plăților restante și recepția în perioada următoare a tronsonului șoselei de centură și a lotului 4 din DN 18 Iacobeni – Cârlibaba. De asemenea am solicitat o întâlnire cu constructorul șoselei ocolitoare a Rădăuțiului pentru a discuta despre stadiul lucrărilor și problemele posibile care ar putea apărea cu deținătorii terenurilor din vecinătate”, a transmis Gheorghe Flutur.

Acesta a salutat receptivitatea ministrului Transporturilor și directorului CNAIR care și-au arătat disponibilitatea de colaborare pentru realizarea proiectelor de infrastructură din județ.
În a doua parte a ședinței a participat și prefectul județului și s-a discutat despre perspectivele investiționale în infrastructura rutieră din județ.

„Cea mai bună veste este aceea că se va construi autostrada Siret – Suceava – Ploiești (A7) și va fi finanțată din fonduri europene.
Studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava (41 KM) și Suceava – Pașcani (60 km) vor fi scoase la licitație până la sfârșitul acestei luni. Valorile estimative pentru Siret -Suceava 893 milioane lei, iar pentru Suceava – Pașcani 1,3 miliarde lei. Lungimea totală a A7 este de 430 km iar valoarea de 4,9 miliarde lei cu TVA.
„În ceea ce privește Autostrada Nordului Suceava – Dej – Satu Mare a fost prezentată etapizarea proiectului și tratarea în primă fază a centurilor ocolitoare de pe traseu: Gura Humorului, Câmpulung, Vatra Dornei. Acum se discută despre transferarea unor bani de la POIM la POR pentru ca aceste centuri să fie eligibile. În perioada imediat următoare vor veni specialiști din cadrul CNAIR pentru a discuta la concret realizarea centurilor”, a mai transmis președintele Consiliului Județean Suceava, gheorghe Flutur.

La discuții a participat și directorul DRDP Iași, Mugurel Laicu, Flutur solicitându-i acestuia modernizarea DN2 Grănicești – Vama Siret, modernizarea unor porțiuni din DN 17 Suceava – Vatra Dornei, modernizarea DN Păltinoasa – Marginea – Vicovu de Sus, modernizarea DN Adâncata – Zvoriștea, Rădăuți – Gălănești, Sadova – Trei Movile – Ciumârna, precum și investiții în sensuri giratorii.

Am solicitat ca aceste întâlniri să aibă loc periodic și la ele să participe și reprezentanți ai Consiliului Județean, șefi de instituții deconcentrate pentru a găsi cele mai bune și cele mai rapide soluții pentru rezolvarea problemelor. În ultimii ani Consiliul Județean a fost fugărit de la aceste întâlniri și cred că județul a avut de pierdut”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.