Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a informat că au fost admise ca eligibile mai multe proiecte de distribuție a gazelor naturale pe teritoriul județului Suceava. Proiectele sunt depuse pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare P.O.I.M.(2014-2020) privind dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România, eligibilitatea fiind stabilită de comisia de evaluare de la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene în cadrul etapei de verificare administrativă.

„Județul Suceava a depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene 14 cereri de finanțare pentru 38 de UAT-uri. Până la aceasta dată au fost admise ca eligibile 4 proiecte în valoare de peste 80 de milioane de euro în care sunt incluse localitățile Liteni, Salcea, Solca, Milișăuți Adâncata, Arbore, Burla, Fundu Moldovei, Hănțești, Iaslovăț, Fântânele, Pojorâta, Udești și Verești”, a declarat președintele Flutur.

De asemenea se află în evaluare alte 4 proiecte în valoare de aproximativ 70 de milioane de euro pentru localitățile Botoșana, Cajvana, Comănești, Cacica, Dărmănești, Pârteștii de Jos, Frumosu, Vama, Vatra Moldoviței, Moldovița, Volovăț și Zvoriștea.

Sunt așteptate pentru a depune în curând cereri de finanțare localitățile Dolhasca, Vicovu de Sus, Baia, Bilca, Bălăceana, Bunești, Coșna, Calafindești, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Dolhești, Dornești, Dumbrăveni, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Ilișești, Horodniceni, Horodnic de Sus, Marginea, Mușenița, Mănăstirea Humorului, Mitocul Dragomirnei, Poiana Stampei, Stroiești, Șerbăuți, Satu Mare, Șaru Dornei, Grămești, Grănicești, Vadu Moldovei, Vicovu de Jos, Todirești și Zamostea.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.