Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat  Hotărârea de Guvern prin care sunt stabilite condițiile în care vor fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele, de la 1 septembrie, menționând faptul că, în timp ce PSD încearcă să mai crească câteva procente la scorul rușinos la care a ajuns, PNL pune economia și antreprenorii pe un loc prioritar.

„Județul Suceava are un număr important de restaurante și cafenele aflate în interiorul unor clădiri ce stăteau goale până acum, oamenii de la noi adaptându-se le aceste vremuri prin amenajarea acelor terase. Nu era suficient, însă, pentru câți turiști poate primi Bucovina și pentru câtă ospitalitate și bun gust poate oferi județul nostru, de aceea, redeschiderea acelor spații interioare ne asigură revenirea la normal a turismului din Bucovina”, a transmis Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a mai subliniat și că, în timp ce PSD preferă campania electorală, Guvernul PNL reprezintă un adevărat sprijin pentru domeniul HoReCa.

„Să nu uităm că Guvernul PNL a anulat pe două trimestre consecutive impozitul specific către HoReCa. Prin ordonanţă de urgenţă a dat posibilitatea autorităţilor locale de a scuti companiile din acest domeniu de activitate de taxa de ocupare a domeniului public sau de taxa pe clădire. Totodată, Guvernul a oferit posibilitatea reducerii impozitului pe active, terenuri sau clădiri, de până la 50%, pentru companiile din domeniu și a  acordat șomaj tehnic angajaților din acest domeniu”, a mai subliniat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai amintit și de cele 350 de milioane de euro care vin să asigure capitalul de lucru pentru stimularea HoReCa și alte domenii care au fost afectate de restricții.

„PSD cu moțiunea, PNL cu măsurile ce au grijă de nevoile românilor, măsuri pe care eu le salut pentru că repornesc turismul și economia din județul nostru”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.