Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit cu 5 autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din municipiul Rădăuţi.

Incendiul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112, vineri, 9 iunie, la ora 1:18.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la o locuinţă P+1 şi la două construcţii anexe din lemn, existând pericolul de propagare la întreaga clădire de locuit şi la proprietăţile învecinate. Gospodăria este împărţită între doi proprietari, unul dintre aceştia locuind la parterul casei, iar celălalt la etaj. De asemenea, fiecare dintre aceştia deţineau câte o anexă în imediata apropiere a locuinţei.

Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 66 de ani, care s-a intoxicat cu fum şi a suferit un atac de panică. Ulterior, aceasta a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe a spitalului din Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Proprietarului de la parter i-au ars holul, bucătăria şi bunuri din interior, pe o suprafaţă de 20 mp, precum şi anexa din lemn pe 30 mp. De asemenea, i s-au degradat pereţii de la două camere de locuit. Celui de-al doilea proprietar, i-au ars holul pe 20 mp şi acoperişul pe 10 mp. De asemenea, şi anexa acestuia a ars (pe 20 mp) şi i s-au degradat pereţii de la două camere de locuit.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Incendiul a fost lichidat la ora 5:20, iar pompierii au salvat restul casei de locuit şi clădirile învecinate.