38 de beneficiari și 16 cadre medicale de la Centrul Rezidențial pentru Bătrâni „Geana” din comuna suceveană Vama au fost depistați cu coronavirus. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, focarul a debutat săptămâna trecută.

Gabriela Băncilă a informat că toate persoanele au fost evaluate de către medicul angajat al instituției, iar în urma evaluării medicale și datorită faptului că angajații nu prezintă simptome ale infecției cu coronavirus sau au forme ușoare, aceștia se află în izolare la domiciliu. În ceea ce-i privește pe beneficiari, o parte dintre aceștia au fost internați la spital, iar o parte sunt izolați într-un pavilion al Centrului Rezidențial pentru Bătrâni „Geana”.

„Nu știu dacă beneficiarii au dreptul să primească vizite în centru și, probabil, focarul a fost pornit de la angajați, însă aceste aspecte le va stabili ancheta epidemiologică”, a deczlarat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Reamintim că patru beneficiari și șapte cadre medicale de la Centrul Rezidențial pentru Bătrâni „Geana” Vama au fost depistați cu coronavirus în data de 20 iunie 2020. Testarea acestora a fost făcută după ce managerii unității rezidențiale au fost diagnosticați cu noul virus și internați la un spital din Cluj.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.