Focar de COVID-19 la Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava. 14 angajaţi au fost depistaţi cu SARS-CoV-2. Unul dintre pacienţi a făcut o formă gravă a bolii. Este vorba despre solistul vocal George Finiş, care se află internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”.

Directorul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, interpretul de muzică populară Sorin Filip a declarat că 15 dintre colegii săi ai de la orchestră au fost depistaţi cu SARS-CoV-2. „Prima persoana confirmată infectată Covid-19 a fost la data de 17.03.2021, iar la efectuarea anchetei epidemiologice, măsura luată de Direcţia de Sănătate Publică a fost de izolarea persoanei infectate şi carantinare a contacţilor direcţi (2 membri de familie care sunt si colegi de ansamblu). Întrucat ulterior a apărut al doilea caz, tot din structura ansamblului, a fost programată testarea întregului colectiv. Au fost testate 74 de persoane pe data de 22 martie, dintre care inca 15 persoane au fost confirmate pozitiv cu Covid-19”, se arată într-un răspuns transmis de directorul DSP Suceava, Dinu Sădean, la o solicitare făcută de reporterul „Adevărul”, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Majoritatea persoanelor infectate au forme uşoare ale bolii. Trei dintre artişti sunt internaţi la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. Unul dintre ei este în stare gravă şi se află în secţia de Terapie Intensivă. Este vorba despre interpretul de muzică populară George Finiş. Sorin Filip a spus că George Finiş nu răspunde la tratament.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.