Direcția de Sănătate Publică din Iași a anunţat sâmbătă depistarea unui focar la Institutul Regional de Oncologie, iar duminică a anunţat descoperirea unor noi cazuri după investigaţii suplimentare realizate în cadrul unei anchete epidemiologice, potrivit Ziarul de Iași.

Trei angajați și trei pacienți de la secția de îngrijiri paleative au fost depistați pozitiv.

DSP Iași nu a precizat dacă angajații spitalului erau vaccinați împotriva COVID-19.

În Iași au fost confirmate 113 cazuri noi de infectare cu coronavirus, la persoane care nu au mai fost infectate. Trei persoane au murit în județ, în weekend.

În spitalele din judeţ mai sunt libere doar 5 paturi la Terapie Intensivă pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2, în timp ce 18 sunt ocupate, dintre care trei la Spitalul de Copii. La Spitalul de Boli Infecţioase sunt 8 paturi ATI ocupate, doar unul singur liber, la Spitalul Municipal din Paşcani sunt 4 paturi ATI ocupate, iar două sunt libere.

În total, în spitalele din Iaşi sunt internate 116 persoane infectate cu forme moderate sau severe.

„Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, pe 5 septembrie 2021 un număr de 356 de persoane se află în izolare, iar 249 de persoane sunt carantinate la domiciliu. Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 43.735 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 44.240 de decizii pentru persoanele aflate în carantină”, au transmis oficialii DSP Iaşi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.