Detaşamentul de pompieri Suceava s-a confruntat ieri, 8 octombrie, cu două incendii izbucnite în comuna Bălăceana, respectiv în comuna Forăşti. Ambele au avut drept cauză, cel mai probabil, un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Detaşamentul de pompieri Suceava, împreună cu lucrători de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Bălăceana şi Ilişeşti, a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Bălăceana.

La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare a focului la casa de locuit. Pe timpul intervenţiei, soţia proprietarului, în vârstă de 39 de ani, a suferit un atac de panică (agitaţie psihomotorie). I s-a acordat primul ajutor medical, dar a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Au ars adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 80 mp, garajul, pe 30 mp, două anexe, pe 80 mp, circa patru metri cubi cherestea, două tone de cereale, o tonă de furaje, un motoscuter şi un atelaj hipo. Incendiul a fost lichidat la ora 18.00. Din fericire, pompierii au salvat locuinţa proprietarului.

Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu o autospecială pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Forăşti, la o baracă metalică ce aparţine primăriei din localitate.

La sosirea echipajului, ardeau bunurile din interiorul barăcii, fără pericol de propagare a flăcărilor. Au ars un pat, un dulap, acte de identitate ale personalului de pază, articole de îmbrăcăminte, două pompe submersibile şi căptuşeala din PVC a barăcii. Incendiul a fost lichidat la ora 0.30. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.