La nivelul Sectorului P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Sâmbătă, în jurul orei 18:00, oamenii legii au observat în apropierea frontierei de stat un grup de persoane care încărca într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, în plan vertical. În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi autoturismul şi profitând de terenul împădurit, au fugit spre teritoriul statului vecin.

S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În autoturismul de teren abandonat, polițiștii au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în urma inventarierii acestora rezultând cantitatea de 11.000 pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de 121.000 lei.

Pe timpul cercetărilor, s-a constatat că în activitatea infracţională este implicat cetăţeanul român P. M. de 21 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, marca Mitsubishi, înmatriculat în Bulgaria, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră. În continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

tigari de contrabanda

masina de teren

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.