În data de 19 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat o persoană care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Costileva, judeţul Suceava, mai multe colete voluminoase.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea bărbatului, iar în momentul în care acesta a observat echipajul poliției de frontieră a abandonat coletele și a fugit în pădure”,  a precizat purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul șef Ilie Poroch.

Deoarece persoana în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cel în cauză nu s-a oprit.

 La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

„Un alt echipaj din cadrul aceluiași sector a descoperit  în urma  unei misiuni specifice  în zona de responsabilitate, pe direcția localității Lupcina, jud. Suceava, trei colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană”, a adăugat comisarul șef Ilie Poroch.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.782 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

În ambele cazuri, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentele de frontieră în vederea cercetării în comun, conform procedurilor în vigoare.

Întreaga cantitate de țigări  în valoare de 32.549 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.