Sâmbătă, 14 iulie, a.c., în jurul orei 01.12, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe str. Calea Cernăuți, din orașul Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire, pentru un autoturism marca Audi A4, care se deplasa din direcţia comunei Vicovu de Jos spre com. Straja.
Conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în viteză pe str. Calea Cernăuți. După aproximativ 4 km de urmărire pe strada Calea Cernăuți autoturismul urmărit a ajuns la capătul drumului unde sunt amplasate bariere de acces în punctul vamal, nefuncțional.
Conducătorul auto a părăsit partea carosabilă, virând brusc stânga pe un teren arabil unde și-a continuat deplasarea circa 100 de metri împotmolindu-se. Polițiștii au continuat urmărirea pedestru și din autoturismul împotmolit  au observat că au coborât două persoane care au luat-o la fugă într-un lan de porumb. 
           În timpul urmăririi polițiștii au efectuat somația legală după care un agent a folosit armamentul din dotare  executând două focuri în plan vertical.
            Celălalt agent a reușit  imobilizarea unei fete de 21 ani din orașul Vicovu de Sus. Cealaltă persoană nu a putut fi ajunsă datorită întunericului și configurației terenului.
Fata a fost condusă la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, unde a declarat că se afla în calitate de pasager pe locul din stânga față, iar la volanul autoturismului se afla prietenul ei în vârstă de 21 de ani, din orașul Vicovu de Sus.
Aceasta a mai declarat că șoferul a văzut și auzit semnalele poliției însă a refuzat să oprească deoarece este posibil să fi consumat băuturi alcoolice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.