Miercuri, 28 octombrie, la orele 13:50, patrula auto  de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a fost dirijată să se deplaseze în zona Cartierului Laniște deoarece are loc un furt de lucernă. 

La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care a constatat următoarele:

În data de 28.10.2020, un minor în vârstă de 15 ani din orașul Salcea, unul de 14 ani din municipiul Suceava și Talia D. de 20 ani din municipiul Suceava, au plecat de la domiciliu cu un atelaj hipo condus de primul dintre tineri. 

Când au ajuns pe str. Grigore Vieru, din cartierul Laniște, s-au oprit și au început să cosească mohor de pe marginea drumului, după care să adune cu furca lucernă de pe terenul lui  Mihai D., pentru a o sustrage. Numitul Mihai D., de 65 ani, din municipiul Suceava, care lucra un teren din apropiere, i-a văzut pe cei trei tineri cum îi furau lucerna fapt pentru care s-a urcat în tractor și a încercat să le blocheze atelejul hipo, care între timp se pusese în mișcare. În acel moment cei trei tineri au luat-o la fugă abandonând acolo calul și atelajul hipo. 

În timp ce alergau, Talia D. l-a sunat pe fratele său Suray D. și l-a chemat la locul unde abandonaseră atelajul hipo. 

 Suray D., de 29 ani, împreună cu concubina sa Ana C., de 33 ani și tatăl acestuia pe nume Petrică D., de 47 ani, toți din municipiul Suceava, s-au urcat în alt atelaj hipo și s-au deplasat spre zona în cauză.

Între timp la fața locului a ajuns echipajul de poliție, iar polițiștii discutau cu Mihai D. în apropierea atelajului hipo abandonat. În scurt timp acolo au ajuns  Suray D., Ana C. și Petrică D., care fuseseră alertați anterior de autorii tentativei de furt, care s-au dat jos din atelajul hipo.

Suray D. a început să provoace scandal, amenințându-l pe Mihai D.. În acel moment pentru a preveni amplificarea conflictului și a împiedica să fie comisă vreo faptă cu violență, unul dintre polițiști a scos pistolul din dotare și i-a somat pe cei trei să se oprească. Din cauză că Suray D.,  Ana C. și  Petrică D. nu s-au oprit și continuau să se deplaseze spre  Mihai D. nerespectând somarea, agentul de poliție a tras două focuri de armă în plan vertical, iar cei trei scandalagii s-au oprit în acel moment.

Ulterior toate persoanele implicate au cooperat, fiind conduse la sediul Secției urbane de Poliție Burdujeni.

În cauză se fac cercetări față de cei doi minori și  Talia D. sub aspectul săvârșirii „tentativei la infracțiunea de furt”, iar față de  Suray D., Ana C. și Petrică D. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.