Sâmbătă, 25 mai, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – ITPF Sighetu Marmației, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 09.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, jud. Suceava, mai mult persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, câteva colete voluminoase.

Imediat, oamenii legii au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de verificare a zonei.

Cele 20 de colete descoperite la fața locului au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 41.460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 485.000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.