Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune în cadrul Planului de acțiune Contrabanda 2017, pe linia combaterii contrabandei și traficului cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, marți, 14 noiembrie 2017, în jurul orei 11.30, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Lupcina, județul Suceava, trei persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre localitatea Lupcina. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor prin voce, oamenii legii au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

 Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în zonă trei colete care conțineau 3.500 pachete cu țigări, marca Marble, în valoarea de aproximativ 41.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.