Intr-un studiu al Organizatiei Mondiale ale Sanatatii s-au analizat masurile preventive pentru combaterea virusului, cum ar fi distantarea fizica si purtarea mastilor faciale, si s-a pus intrebarea care dintre masuri functioneaza mai bine. Concluzia lor a fost ca mastile de protectie ar putea duce la o reducere mare a riscului de infectie cu coronavirus.

Mastile au fost foarte eficiente in reducerea transmiterii virusului

In cazul oamenilor care poarta masca intr-un mod corect, adica cu partea colorata in exterior si partea alba in interior iar pozitionarea mastii trebuie sa aiba in considerare ca nasul, barbia si gura sa fie acoperite foarte bine, si partile laterale ale mastii sa fie lipite de obraji, au dat rezultate foarte bune in reducrerea transmiterii virusului. De asemenea, este important sa nu se atinga masca in timpul purtarii ei, chiar daca pare tentant uneori. Daca s-ar purta corect mastile pentru o perioada mai lunga de timp, acest lucru ar putea duce la preventia valurilor ulterioare de infectari iar masurile de izolare ar putea fi mai putin stricte.

Deci, mastile de protectie sunt eficiente, si mai mult, exista o diversitate de masti. Poti alege dintre masti colorate, masti de protectie negre si daca optezi pentru masti din material textil, poti gasi chiar masti cu diferite mesaje scrise pe ele. Mastile negre au inceput sa fie din ce in ce mai populare in ultimul timp. Desi exista o varietate atat de mare de masti de protectie de unica folosinta, alegerea celor mai multi oameni a fost sa opteze pentru o varianta simpla si minimalista, care se potriveste oricarei tinute, si anume masca de protectie neagra. Un alt motiv pentru cresterea popularitatii acestei masti negre este ca se simte mai putin medicala, pe langa ca se poarta asorta foarte usor!

Masca de protectie poate salva vieti

Din cauza cresterii ratei de infectare cu coronavirus, este mai important ca niciodata sa actionam individual prin masurile preventive, pe langa eforturile considerabile pe care le fac medicii si celelalte persoane care lucreaza pentru combaterea coronavirsului. Purtarea mastilor si chiar fabricarea sau distributia lor sunt considerate semne de solidaritate deoarece santatea colectiva imbunatateste sansele de sanatate ale celorlalti. Actiunea simpla de a purta o masca poate duce la sentimente de autoeficacitate si imputernicire.

Purtarea mastii este o modalitate cu cost redus si care functioneaza in limitarea a transmiterii virusului. Pandemia cu coronavirus inca nu s-a terminat, alege sa porti masca pentru protectia ta si a celor din jurul tau, mai ales in zonele in care se afla un nivel ridicat de raspandire a coronavirsului si in locurile aglomerate, unde este foarte greu sa se pastreze distantarea sociala.

Cele mai multe studii disponibile au demonstrat eficienta purtarii de masti care ajuta la reducerea raspandirii infectiei si la salvarea de vieti.

Mastile variaza foarte mult in ceea ce priveste designul si constructia lor insa folosirea mastilor poate reduce riscul de transmitere a infectiei respiratorii in cadrul comunitatii, in special atunci cand sunt folosite atat de persoane infectate, cat si de persoane susceptibile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.