Edilul sucevean a efectuat, la începutul săptămânii, două vizite cu scopuri „economice” de a atrage măcar promisiuni pentru fonduri nerambursabile, care să ajute municipalitatea să ducă la bun sfârșit înlocuirea rețelei de termoficare a orașului.

Așa cum cei mai mulți dintre suceveni au resimțit deja, pierderile de pe rețeaua de transport și distribuție sunt prea mari pentru a fi suportate de buzunarele lor, drept pentru care muncipalitatea a pus la punct un proiect de înlocuire și reparare a rețelei.

„Și luni am fost la Ministerul Fondurilor Europene și trebuie să fim realiști că anul acesta nu vin bani europeni, și nu din cauza primăriei sau a primarului. Dacă dă Dumnezeu și până la sfârșitul anului să avem aprobate ghidurile și strategia, fondurile europene vor veni anul viitor cel mai sigur”, informează primarul.

Mai mult, o a doua vizită la Ministerul Dezvoltării Regionale a adus pentru primarul Lungu mai multe speranțe de reușită, acesta având o întâlnire cu un reprezentant oficial al ministerului.

„Luni am fost și la Ministerul Dezvoltării Regionale și am discutat pe marginea proiectului de termoficare cu domnul director Moise care ne-a mai ajutat și în trecut. Sperăm să fie aprobat și să putem trece la treabă de anul viitor, pentru ca sucevenii să poată beneficia de o rețea de termoficare de calitate” ,declara edilul.

Așa cum este de așteptat, acest proiect nu va fi unul scurt, ba din contră. Amploarea acestui proiect este destul de mare încât să se desfășoare pe cel puțin o jumătate de an. Totuși, mai avem de așteptat, deoarece, așa cum ne-a informat primarul, fondurile ar urma să intre în conturile primăriei abia anul viitor. Cu alte cuvinte, abia spre sfârșitul anului viitor, ne-am putea aștepa ca rețeaua de termoficare a Sucevei sa nu mai înregistreze pierderi. Până atunci, sucevenii sunt buni de plată, pentru pierderile din sistem.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.