Duminică dimineață, în jur de 6:30, a izbucnit un puternic incendiu la chiliile Mănăstirii Sf. Mina din Roșiori, comuna Forăști.

Flăcările au cuprins o mare suprafață din acoperiș, circa 1400 de mp, iar timp de trei ore pompierii s-au luptat să stingă încendiul. La fața locului au ajuns 9 autospeciale cu apă ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, plus 6 mașini cu apă de la serviciile voluntare din zonă. Pompierii au intervenit cu apă la înălțime, cu ajutorul a două autoscări de lucru la înălțime.

Incendiul a fost lichidat la ora 11:00.

Au ars acoperișul și mansarda construcției pe aproximativ 1.400 mp, obiecte de mobilier și de cult, aparatură electrocasnică, elemente de tâmplărie și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită de la un mijloc de preparat hrana (sobă metalică fără acumulare de căldură) lăsat nesupravegheat.

Focul a mistuit mansarda și acoperișul construcției, care erau din lemn. Restul construcțiilor sunt din zidărie. Din fericire nu s-au înregistrat victime omenești iar incendiul nu a afectat biserica și alte construcții din incinta mănăstirii.

Pentru stingerea incendiului au acționat pompierii militari suceveni de la subunitățile din Fălticeni, Suceava, Gura Humorului și Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Forăști, Drăgușeni, Boroaia, Cornu Luncii, Vadu Moldovei și Baia.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.