Vineri, 14 septembrie 2016, în ședința extraordinară de Consiliu Local, consilierii au votat favorabil, cu 13 voturi pentru, 2 abțineri și 4 împotrivă, proiectul de asociere între municipiul Suceava și Asociația Club Sportiv „Foresta” Suceava, pentru perioada 14 octombrie 2016 – 10 noiembrie 2016, în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiect.

Scopul proiectului îl reprezintă desfășurarea meciului din șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Obiectivul principal este închirierea instalației de iluminat, care reprezintă o condiție obligatorie pentru desfășurarea meciului.

Președintele executiv al clubului Foresta Suceava, Dorin Goian, a declarată că a luat legătura cu două firme specializate în legătură cu nocturnele mobile: o firmă din Olanda și una din Italia. În ceea ce privește firma din Olanda, aceasta nu a asigurat până acum nicio nocturnă pentru vreun meci de fotbal, ci doar pentru concerte. În schimb, firma din Italia a asigurat nocturna mobilă de anul trecut, de la Baia Mare.

vlcsnap-2016-10-14-13h23m17s100

Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al clubului Foresta a subliniat faptul că echipa suceveană, pe lângă costurile de închiriere a nocturnei mobile, va trebui să mai suporte și alte costuri.

„Va trebui să plătim și firma de pază, deoarece meciul cu Steaua reprezintă un meci cu grad mare de risc, având nevoie de cel puțin de 150 de stewarzi pe lângă jandarmi și politiști locali. Costurile vor ajunge undeva la 20.000 de lei. Totodată, clubul gazdă trebuie să asigure arbitrajul, iar baremul de arbitru este unul de Liga 1 și poate ajunge la un cost de 17.000 de lei”, a declarat Andrei Ciutac.

De asemenea, conform regulamentului de organizare a Cupei României, după ce se scad cheltuielile  de organizare a meciului pe care echipa gazdă va trebui să le suporte, profitul va trebui împărțit cu cei de la Steaua.

„În proiectul care vă este astăzi în față nu sunt prevăzute aceste cheltuieli, costuri pe care clubul va trebui să le acopere”, a încheiat Andrei Ciutac.

 

Costul unui bilet va fi între 30 și 50 lei

Dorin Goian, președintele executiv al clubului Foresta a declarat că prețul unui bilet va fi de 50 de lei la Tribuna I, 40 de lei la Tribuna a II-a și 30 de lei la Peluze, însa a subliniat ca acest preț nu este momentan unul oficial.

„Acest joc este un eveniment foarte important pentru noi, iar de acum va urma o muncă titanică pentru noi, pentru a organiza meciul din Cupa României”, a încheiat Goian.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.