Sâmbăta şi duminică, pe 15 şi 16 iulie au avut mai multe acțiuni prin care se marchează debutul ediției a VII-a a proiectului „Pelerin în Bucovina”, inițiat de Gheorghe Flutur, la Viena, în 2011.

Ziua de 15 iulie a început cu un pelerinaj la care au participat două grupuri de bicicliști, care au plecat de la Gura Humorului până la Cacica, respectiv până la Suceviţa, prin Mănăstirea Humorului.

Duminică, 16 iulie, în cea de a doua zi, a fost organizat un pelerinaj la care au participat un grup de peste 100 de motociclişti, pe traseul Cetate – Hagigadar – Cacica – Putna.


Cred că astfel de acțiuni merită încurajate în perioada următoare. O formă de turism în Bucovina este pelerinajul și este de foarte mult timp – și la Cacica, și la Putna, și la Sf. Ioan și la foarte multe locuri sfinte de aici. În frumoasa Bucovină, vin în decursul unui an foarte mulți pelerini. De aceea, și eu spun «Hai în Bucovina», merită să o vizitați, să vedeți originalul”, a transmis președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.
Acesta a participat, alături de aproximativ o sută de motocicliști la lansarea pelerinajului din acest an, alăturându-se cu un ATV grupului, purtând un steag pe care scria „Hai în Bucovina”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.