Un fost deputat al Partidului Național Liberal a fost reclamat la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Este vorba despre fostul deputat liberal Adrian Minuțescu. Acesta a fost reclamat după ce a declarat că apa şi aerul din Mioveni sunt contaminate radioactiv, potrivit româniatv.net.

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a efectuat pe 22 martie un control la ICN Piteşti pentru a verifica starea în care se află şi modul de funcţionare al Reactorului Nuclear TRIGA de la Mioveni.

Controlul a survenit în urma declaraţiilor fostului deputat PNL Adrian Miuţescu. Acesta a afirmat într-o conferinţă de presă că are informaţii din interiorul ICN despre faptul că aerul şi apa de la Mioveni ar fi contaminate radioactiv.

Rezultatele controlului au relevat faptul că „valorile parametrilor de mediu pe amplasamentul ICN Piteşti s-au situat în limitele de variaţie ale fondului natural, nefiind pusă în pericol sănătatea populaţiei sau a personalului expus profesional.”

În urma acestui control, conducerea ICN Mioveni, prin directorul general Cristian Patticu, a decis acţionarea în judecată a purtătorului de cuvânt al PNL Argeş. Potrivit acestuia, Miuţescu ar fi afectat încrederea şi prestigiul de care se bucură ICN atât pe plan naţional cât şi internaţional. Plângerea a fost deja depusă la DIICOT.

„Considerând că prin afirmaţiile iresponsabile făcute, dl. Adrian Miuţescu a alarmat în mod nejustificat populaţia întregului judeţ Argeş şi a fost afectată imaginea şi încrederea opiniei publice interne şi internaţionale privind exploatarea în siguranţă a instalaţiilor nucleare din patrimoniul RATEN ICN Piteşti, RATEN a depus plângere penală la DIICOT”, se arată într-un comunicat al ICN Mioveni, potrivit româniatv.net.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.