Fost primar al comunei argeşene Bradu între 2000 şi 2008, Costel Zamfir a fost condamnat la 13 ani şi şase luni de închisoare după ce a retrocedat ilegal peste 150 de hectare ce se aflau pe teritoriul altei comune. Sentinţa, pronunţată de către Tribunalul Argeş la finalul săptămânii trecute, nu este definitivă, potrivit adevarul.

Zamfir Costel, fost primar şi preşedinte al Comisiei locale de fond funciar al comunei argeşene Bradu, a fost retrimis în judecată în 2019 de către procurorii DNA pentru comiterea infracţiunii abuz în serviciu. Conform procurorilor anticorupţie, Costel Zamfir a obţinut foloase necuvenite cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (159 acte materiale). Concret, în perioada iunie 2000 – mai 2007, Costel Zamfir a încălcat dispoziţiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind, în mod nelegal, dreptul de proprietate al unor persoane pe suprafeţe de teren situate pe raza comunei Bradu (lângă autostrada Bucureşti – Piteşti).

Toate suprafeţele de teren retrocedate, însumând peste 150 de hectare, se suprapuneau cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja, care deţineau titluri de proprietate anterioare, valabile. Fostul primar a făcut în acest sens numeroase acte false. Prin decizia judecătorilor de la Tribunalul Argeş, fostul primar Costel Zamfir a fost condamnat la 13 ani şi 6 luni de închisoare, fiind obligat şi să plătească pentru peste 100 de persoane păgubite despăgubiri cumulate de peste 6 milioane euro. Decizia instanţei poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea ei.

Fostul primar Costel Zamfir mai fusese condamnat în 2014 pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, fiind eliberat după aproape trei ani de închisoare, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.