Maternitatea Spitalului Municipal Fălticeni internează, începând de marți, 21 septembrie, pacienți COVID. Potrivit managerului unității spitalicești, medicul Vlad Morariu, în corpul nou al Maternității Fălticeni au fost amenajate 40 de paturi pentru spitalizarea pacienților cu forme ușoare sau medii de COVID-19. Acesta a adăugat că în zona tampon a Secției Boli Infecțioase mai sunt încă zece paturi destinate pacienților cu coronavirus. Managerul Vlad Morariu a mai spus că aproape toate cele 40 de paturi nou amenajate au oxigen pentru bolnavii de COVID-19.

„Am detașat personal de pe alte secții, astfel încât în corpul nou al Maternității să poată fi internați pacienți COVID. Corpul nou al Spitalului este plin în proporție de 80% cu pacienți nonCOVID, iar, întrucât clădirea a fost proiectată în 1989 și lucrările începute în 1991, nu a fost proiectat în așa fel încât să poată fi făcute circuite COVID și nonCOVID, de asta este foarte greu să internăm și pacienți COVID și pacienți nonCOVID în noua clădire. Eu îmi dau tot interesul și fac tot ceea ce pot. Dacă o să fie nevoie, mai suplimentez numărul paturilor din clădirea Maternității. De asemenea, în funcție de evoluția acestui val, voi transforma Secția Boli Infecțioase, care acum este singura din județ fără pacienți COVID, în zonă tampon, astfel încât să poată fi internați câți mai mulți pacienți COVID pentru a lua presiunea de pe Spitalul Județean Suceava”, a declarat pentru SuceavaLIVE medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni.

Acesta a adăugat că cea mai importantă resursă în lupta contra pandemiei nu este cea materială, ci cea umană.

„Am un singur medic infecționist și un singur medic radiolog și, în această situație, este foarte greu să faci spital COVID”, a conchis managerul Vlad Morariu.

Reamintim că Maternitatea din Fălticeni a fost inaugurată în luna mai a anului 2017, după o amplă investiție de modernizare și dotare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.