După ce foștii parlamentari au primit înapoi pensiile speciale, ei pot beneficia acum şi de indemnizaţii speciale, acesta fiind un privilegiu pe care legea îl permite în cazul parlamentarilor care au obţinut în instanţă hotărâri de anulare a tăierilor impuse de guvernul Boc, acum șase ani. Pentru că această portiță din lege îi avantajează numai pe unii deputaţi şi senatori, ea va fi eliminată.

516 de foşti parlamentari beneficiau de pensii speciale în vara lui 2010, unii dintre aceștia primeau chiar peste 5.500 lei lunar. Guvernul Boc a recalculat pensiile foarte mari, numindu-le „pensii nesimţite”, înjumătățindu-le. Decizia de tăiere a acestor pensii a fost atacată în instanță, unde unii au obţinut dreptul la pensie completă. Indemnizaţiilor speciale, conform noii legi, vor fi acordate fără nici o diferenţiere, astfel că cei care şi-au recâştigat atunci pensiile speciale au dreptul acum şi la indemnizaţiile speciale. Însă tocmai acest aspect îi nemulţumeşte pe unii foşti parlamentari, care cer să se aplice regulile valabile pentru foştii diplomaţi.

Având în vedere nemulțumirile relatate, parlamentarii care au susţinut legea indemnizaţiilor speciale promit măsuri. Peste 160 de foşti deputaţi şi 40 de ex-senatori au depus până acum cereri pentru indemnizaţia specială care se adaugă la pensie. În luna februarie se vor elabora normele pentru aplicarea legii, urmând ca banii să ajungă la foştii parlamentari în martie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.