Fostul ministru al Finanțelor, în Guvernul Ponta, Ioana Petrescu, candidat Pro România la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an, atrage atenția asupra faptului că Guvernul Dăncilă nu este preocupat de dezvoltarea țării, iar împrumuturile externe, care sunt foarte multe și foarte mari, sunt folosite pentru cheltuielile curente și nu pentru proiecte de dezvoltare.

„Nu este rău să împrumuți dacă construiești ceva, dacă faci un sistem de canalizare, construiești o școală sau o autostradă dar, din păcate, ei se împrumută pentru cheltuieli cuente. În urmă cu câteva zile s-au mai imprumutat la nivel central cu 423 de milioane de euro. Asta vine după un alt împrumut luat la finalul lunii martie – începutul lunii aprilie, de 3 miliarde de euro la niște dobânzi fabuloase. În 30 de ani va trebui să plătim 2,2 miliarde de euro numai pe dobânzi. Se împrumută la costuri foarte ridicate, se împrumută pentru cheltuieli curente și nu pentru investiții și asta este un lucru extrem de grav și trebuie să atragem atenția asupra acestui fapt”, a declarat fostul ministru al Finanțelor, Ioana Petrescu. 

Candidatul Pro România la alegerile europarlamentare din luna mai susține că primarii au ajuns în situația de a cerși bani de la Dragnea pentru toate proiectele de dezvoltare, ceea ce înseamnă că România a ajuns destul de rău,

„De ce s-a ajuns aici? La nivel local nu au mai rămas deloc bani în bugete pentru investiții. Din punctul meu de vedere asta se întâmplă din cauză că le intră mai puțini bani, având în vedere că a scăzut impozitul pe venit și, ca atare cota care le revine este mai mică.  După ce a dat cu o mână, Guvernul a luat cu alta de la administrațiile locale și acestea au ieșit tot pe minus. Astfel, în bugetele lor nu mai sunt bani pentru investiții publice, iar șefii unităților administrativ teritoriale sunt nevoiți să se ducă, practic, cu mâna întinsă la domnul Dragnea. Prioritățile pentru acest guvern au fost să crească salariile la nivel local, ceea ce este bine dar, pe de altă parte nu s-au gândit dacă există destul de mulți bani în bugetele locale pentru a acoperi aceste salarii mărite și s-a ajuns la această situație unde stăm pe loc cu investițiile publice”, a arătat candidatul Pro România la alegerile europarlamentare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.