Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a transmis marți, 24 mai, de Ziua Liberalismului, că această zi are o dublă semnificație pentru el: pe de o parte este legată de cei 147 de ani de liberalism, iar pe cealaltă parte este legată și de o investiție de suflet pe care a reușit să o realizeze în perioada în care a fost ministru.
„Ziua de 24 mai are o mare încărcătură emoțională pentru Partidul Național Liberal. Astăzi sărbătorim 147 de ani de existență a formațiunii politice, dar și 201 ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu, fondator și prim președinte al partidului. La ceas aniversar, am omagiat, alături de colegii liberali, personalitățile istorice ale partidului, care au avut un rol atât de important în punerea bazelor României moderne.
Faptul că evenimentul denumit ”Brătienii, părinții liberalismului românesc” a fost organizat la Ansamblul Conacului Brătianu – Vila Florica, face ca încărcătura emoțională să fie și mai mare. În urmă cu doi ani, după o muncă susținută, alături de cei mai buni specialiști din țară, inauguram Muzeul Național Brătianu, aceasta fiind una dintre cele mai importante realizări ale mandatului meu de ministru al Culturii, care va avea întotdeauna un loc special în sufletul meu”, a transmis fostul ministru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.