Fostul ministru al Agriculturii Petre Daea s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute în Bucovina și, după ce și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, a vizitat Mănăstirea Moldovița, acolo unde era sărbătorită campioana olimplică Ancuța Bodnar.
Fotul ministru a apreciat gestul făcut de maica stareță a lăcașului de cult, dar mai ales faptul că Ancuța Bodnar a asortat atât de bine portul popular bucovinean cu aurul olimpic din „Țara Soarelui Răsare”.
Redăm integral mesajul transmis de fostul ministru Petre Daea:
„Moment Dumnezeiesc în Bucovina!
Sfârșitul de săptămână m-a purtat pe drumul interesului profesional în Moldova, răspunzând astfel invitației unui bun prieten și prețios colaborator.
Mergând, văzând și discutând cu o parte din făuritorii de hrană ai României, din Iași, Neamț și Suceava, m-am oprit să admir lăcașele de cult, păstrând în sufletul meu recunoștința pentru cei ce au zidit și păstrat frumoasele mănăstiri, care înnobilează zona și sufletul tuturor acelor care le privesc.
Întâmplător sau nu, mi-a fost dat să trăiesc un moment înălțător după o noapte de odihnă la mânăstirea Moldovița: în curtea Mănăstirii am participat la slujba de duminică, care a adus din „Țara Soarelui Răsare” – Japonia – în satul ei natal, Vatra Moldoviței, pe cea mai valoroasă sportivă a României, Ancuța Bodnar, unde, împreuna cu familia, sătenii și trecătorii zilei, printre care mă aflam și eu, am putut participa la cel mai înălțător moment pe care l-am trăit vreodată, într-o organizare perfectă de către maica stareță Benedicta și care a umplut tuturor sufletele de bucurie.
Acest moment înălțător a fost binecuvântat de Dumnezeu printr-o vreme frumoasă, oglinda cerului neavând nicio pată de nori, punând razele strălucitoare pe cele doua fețe ale medaliei de aur venită din „Țara Soarelui Răsare”.
Portul popular al Ancuței avea aceeași strălucire ca și medalia primită la Jocurile Olimpice.
Preoți, maici, profesori, elevi, autorități locale au dat respectul cuvenit unui eveniment care a adunat laolaltă bucuria familiei de țărani, cu trupul semeț, construit din sudoarea muncii și îmbrăcat în hainele tradiționale, care au talonat semeția tricolorului și silueta muncită a palmelor bătătorite de munca istovitoare pe care Ancuța a încununat-o cu succes, așezând România, prin ea și colega ei Simona, pe podiumul valorilor mondiale.
Cinste lor, părinților și antrenorilor!
O apreciere deosebită pentru colectivul de cadre didactice în frunte cu directoarea Ilaria, care a pregătit un spectacol greu de închipuit dar excepțional, purtător de tradiții și făuritor de conștiințe.
Secvența de la mânăstirea Moldovița merită văzută și studiată de toți cei care au dragoste de țară și de neam, gândindu-mă la cei care diriguie treburile țării, folosind-o ca izvor de inspirație pentru promovarea României.
Vă pun la dispoziție câteva imagini de la înălțătorul eveniment petrecut astăzi în Vatra Moldoviței.
Lacrimile bucuriei le-am pus în câteva cuvinte de respect pentru acest minunat moment.
Bravo, Ancuța!
Felicitări organizatorilor, autorităților locale!
Cinste familiei!
Respect tuturor!
Doamna ajuta!
Să fim mândri de cea ce avem și să păstrăm ce ne-au lăsat alții!
Să construim zi de zi, că putem!
Împletind mâinile Ancuței cu dragostea de țară, maica stareță a rostit „Să nu părăsești România niciodată!”
Răspunsul Ancuței nu s-a lăsat așteptat, cu lacrimile bucuriei a răspuns: „Jur că așa voi face!”.
Imaginea și vorbele sunt dorințe și obiective pentru țară.
La multe medalii, Ancuța!”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.