Marți, 18 februarie, la ora 11:40, Poliția Mun. Suceava a fost sesizată despre faptul că pe DN 2, în afara localităţii Cumpărătura, s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.

Băncescu Ioan, de 73 de ani, cel care a fost prefectul județului Suceava în perioada 1993-1996, a condus autoturismul marca VW Bora pe DN 2, în afara localităţii Cumpărătura, având direcţia de deplasare Fălticeni spre Suceava. Ajungând la km 428, a surprins şi accidentat un bărbat de 34 ani din mun. Piatra Neamţ, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat. Pietonul înainte de accident, a condus auto VW Passat pe DN 2, având direcţia de deplasare Suceava spre Fălticeni, iar la km 428, a oprit pe partea dreaptă a drumului, după care a coborât de la volan şi s-a angajat în traversarea drumului pentru a ajunge în parcarea amenajată (vis a vis de locul unde a oprit) pentru a cumpăra miere de albine.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava pentru a primi îngrijiri medicale, unde i s-a stabilit următorul diagnostic: „TCC, fractură bazin, fractură femur, fractură gambă dreapta, multiple fracturi costale, coma gradul 4”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior victima a decedat la ora 13.45 în Spitalul Jud. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.