Tribunalul Suceava l-a arestat preventiv pe inculpatul Radu Ionuț Obreja, fostul șef de la Serviciul Regim Permise și Înmatriculări Suceava, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și dare de mită.

În același dosar au mai fost arestați preventiv și inculpații Mihail Martin, ofițer DGA, pentru comiterea infracțiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, favorizarea făptuitorului şi luare de mită și Radu Popovici, instructor auto, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și complicitate la dare de mită.

Radu Ionuț Obreja și Radu Popovici au mai fost prezentați Tribunalului Suceava și într-un alt dosar alături de inculpații Silviu Lucian Pandelea, director Auto Xor Fălticeni, Florin Bolohan, administrator Auto Florin Fălticeni, Paul Alexandru Butnariu, personal contractual, Nicolae Cezar Macoveiciuc, polițist examinator, Leon Ionuț Mihaescu, polițist examinator, Iulian Florin Mihaescu, polițist examinator, Gheorghe Ionel Perijoc, polițst, Anamaria Pascal, polițist examinator, Cristian Blîndu, ofițer de poliție, Costică Boicu și Ionică Mirăuță. Și aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Aceștia sunt acuzați că au organizat o adevărată caracatiță pentru obținerea ilegală a permiselor de conducere, mita încasată ajungând 300 și până la 6.000 de euro. De asemenea, ei reușeau să „ajute” la înmatricularea mult mai rapidă a autoturismelor, în schimbul unor sume cuprinse între 200 și 1.000 de euro.

Ofițerul DGA Mihail Martin era cel care îl informa pe Radu Ionuț Obreja cu privire la acțiunile pe care procurorii se pregăteau să le întreprindă împotriva „caracatiței” sale.

DNA Suceava face precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa  material: Ziar de Suceava

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.